Bestrating 

Bestrating is een belangrijk onderdeel van je tuin. Het biedt een stevige ondergrond voor tuinmeubelen, een barbecue of buitenkeuken, maar geeft je tuin ook een stijlvolle en afgewerkte uitstraling.

Diverse soorten bestrating

Er zijn verschillende soorten tuinbestrating om uit te kiezen, afhankelijk van je budget, de stijl van je tuin en je voorkeuren. Bij Buitenpracht leggen we alle soorten bestrating. Robuuste stenen om je oprit te bestraten, maar ook sierbestrating voor een groot terras of een smal pad.

Grondwerk om te beginnen

Nadat we de oude bestrating en het aanwezige groen verwijderen, starten we met het grondwerk in je tuin. We maken bijvoorbeeld een fundering voor je terras en buitenverblijf of graven een vijver uit. Er moet heel wat grond verplaatst, aangetrild en geëgaliseerd worden om een goede ondergrond voor je tuinbestrating te krijgen. Daarnaast is dit hét moment om de juiste bekabeling in de grond te verwerken voor tuinverlichting.

Oprit laten bestraten

Een oprit bestraten is een vak apart, omdat je de bestrating intensief gebruikt én zwaar belast. Onze hoveniers hebben veel ervaring met het bestraten van tuinen en opritten. We letten op zaken als een solide ondergrond, regenwaterafvoer en geschikte legverbanden. Naast de straatwerkzaamheden is het mogelijk om direct de oriëntatieverlichting langs paden en opritten te verwerken in de bestrating.

Sierbestrating in je tuin

De juiste sierbestrating laat jouw tuin sprankelen. Wij leveren sierbestrating in de vorm van klinkers, tegels, randen en stapelblokken. Uitgevoerd in verschillende materialen zoals keramiek, natuursteen en beton. De tuinontwerpers van Buitenpracht geven je graag advies over kleur, motieven en het legverband van je bestrating. Sierbestrating is mogelijk voor paden, terrassen of de vloer van je buitenverblijf.

Herbestrating

Soms is het nodig om het straatwerk te vervangen, doordat het verzakt is of de bestrating kapot is. Of je bent toe aan een andere look die beter aansluit bij de stijl van je woning of tuin. Herbestrating biedt in vele gevallen de oplossing. Onze vakkundige hoveniers verwijderen de huidige tuinbestrating en zorgen voor een goede ondergrond voor de nieuwe bestrating. Pas als de voegen zijn ingeveegd en jij tevreden bent, zijn wij klaar met ons werk.  

Complete aanleg van je tuin

De bestrating brengen we graag samen met de beplanting en bebouwing in jouw droomtuin. We bieden je een totaalconcept van tuinontwerp, aanleg, inrichting en onderhoud. We creëren een tuin waar je tot jezelf komt en waar je keer op keer iets nieuws ontdekt. Zo geniet jij ieder seizoen van de wonderen van buiten.  

Inspiratie nodig?

Bestrating die je tuin laat sprankelen. Als stevige ondergrond of als verrassende onderbreking tussen het groen. De mogelijkheden van Buitenpracht vind je terug in onze projecten. Neem een kijkje en laat je inspireren.