Bestrating 

Bestrating is een belangrijk onderdeel van de tuin. Het biedt een stevige ondergrond voor tuinmeubelen, een barbecue of buitenkeuken, maar geeft uw tuin ook een stijlvolle en afgewerkte uitstraling.

Grondwerk om te beginnen

Nadat we de oude bestrating en het aanwezige groen verwijderen, starten we met het grondwerk in uw tuin. We maken bijvoorbeeld een fundering voor het terras en buitenverblijf of graven een vijver uit. Er moet heel wat grond verplaatst, aangetrild en geëgaliseerd worden om een goede ondergrond voor je tuinbestrating te krijgen. Daarnaast is dit hét moment om de juiste bekabeling in de grond te verwerken voor tuinverlichting.

Diverse soorten bestrating

Er zijn verschillende soorten tuinbestrating om uit te kiezen, afhankelijk van het budget, de stijl van uw tuin en voorkeuren. Bij Buitenpracht leggen we alle soorten bestrating. Robuuste stenen om je oprit te bestraten, maar ook sierbestrating voor een groot terras of een smal pad.

Oprit laten bestraten

Een oprit bestraten is een vak apart, omdat u de bestrating intensief gebruikt én zwaar belast. Onze hoveniers hebben veel ervaring met het bestraten van tuinen en opritten. We letten op zaken als een solide ondergrond, regenwaterafvoer en geschikte legverbanden. Naast de straatwerkzaamheden is het mogelijk om direct de oriëntatieverlichting langs paden en opritten te verwerken in de bestrating.

Sierbestrating in je tuin

De juiste sierbestrating laat uw tuin sprankelen. Wij leveren sierbestrating in de vorm van klinkers, tegels, randen en stapelblokken. Uitgevoerd in verschillende materialen zoals keramiek, natuursteen en beton. De tuinontwerpers van Buitenpracht geven u graag advies over kleur, motieven en het legverband van uw bestrating. Sierbestrating is mogelijk voor paden, terrassen of de vloer van je buitenverblijf.

Herbestrating

Soms is het nodig om het straatwerk te vervangen, doordat het verzakt is of de bestrating kapot is. Of u bent toe aan een andere look die beter aansluit bij de stijl van je woning of tuin. Herbestrating biedt in vele gevallen de oplossing. Onze vakkundige hoveniers verwijderen de huidige tuinbestrating en zorgen voor een goede ondergrond voor de nieuwe bestrating. Pas als de voegen zijn ingeveegd en u tevreden bent, zijn wij klaar met ons werk.  

Complete aanleg van uw tuin

De bestrating brengen we graag samen met de beplanting en bebouwing in uw droomtuin. We bieden u een totaalconcept van tuinontwerp, aanleg, inrichting en onderhoud. We creëren een tuin waar u tot zichzelf komt en waar u keer op keer iets nieuws ontdekt. Zo geniet u ieder seizoen van de wonderen van buiten.