Favoriete beplanting van Buitenpracht

Favoriete beplanting van Buitenpracht

Tuinen
02 februari

Laat je betoveren...

Onze passie ligt in het realiseren van droomtuinen, waar eenvoud en harmonie centraal staan. Het kiezen van de juiste beplanting is hierbij essentieel om een rustgevende sfeer en betoverend geheel neer te zetten.

Beplanting

Japanse Esdoorn

De Japanse Esdoorn, ook wel bekend als Acer palmatum, is een prachtige boomsoort met een oorsprong uit Japan, Korea en China. De elegante bladeren die per seizoen variëren van dieprood, heldergroen, geel en oranje zijn een prachtige toevoeging in de tuin. Het is een boom die verwondering oproept door alle levendige tinten. Niet voor niets staat de Japanse Esdoorn in Japan als symbool van vrede. Een favoriet van Buitenpracht, zowel in een pot als in de vaste grond.

Tuintrends 2024
Steeneik

Meerstammige steeneik & kurkeik

De steeneik, ook meerstammig verkrijgbaar is een prachtige boomsoort die bekend staat om zijn unieke groeivorm. Bij de meerstammige variant kronkelen de stammen om elkaar heen wat een sierlijke uitstraling geeft. De bladeren van deze eik zijn donkergroen, bijna leerachtig, wat zorgt voor een wildere en volle uitstraling. In de zomer bieden de bladeren aangename schaduw, terwijl je in de winter nog steeds geniet van en vleugje groen.

Siergrassen

Siergrassen

Een opkomende trend in 2024 is het gebruik van grassen in de tuin. Grassen voegen een natuurlijke en sierlijke uitstraling toe aan buitenruimtes. We gebruiken ze graag in borders of als accentplanten. Door grassen te groeperen ontstaat er een gestructureerde en sfeervolle uitstraling in de tuin.

Favoriet bij Buitenpracht: De Ponytail, die met zijn lange haren sierlijk meebeweegt in de wind. Ook het lampenpoetsergras (Pennisetum) is een prachtige sierlijke grassoort die wij graag terugzien in een ontwerp. Deze sterke laagblijvende siergras kleurt van lichtroze in de zomer naar geel en in de winter zelfs zilver/wit.

Verbena bonariensis

Verbena bonariensis

De verbena plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode, die meestal begint in de lente en doorgaat tot in de herfst. De bloemen variëren in kleur. Van levendige tinten roze, tot zachte tinten paars en wit. De lange stengels met aan het uiteinde de bekende sierlijke paarse bloem groeit makkelijk door andere planten heen en brengt hiermee extra leven in de tuin.

Parottia persica


Parottia persica

Deze prachtige boomsoort staat bekend om zijn opvallende kenmerken. De schors van de boom is opvallend glad en heeft een mooie grijze tot bruine kleur. In de lente verschijnen er kleine rode bloemen die zicht ontwikkelen tot kleine (niet eetbare) vruchten.

Extra bijzonder is de herfstkleur van de bladeren. In de herfst veranderen de bladeren in een prachtig palet van rood, oranje en geel. Dit zorgt voor een adembenemend uitzicht in iedere tuin. Al met al is de Parrotia persica een prachtige boom die iedere tuin laat stralen. Met zijn opvallende verschijning, kleurrijke herfstbladeren en gemakkelijke onderhoud is het een geweldige keuze.