Tuinen

Tuinontwerp

Een goed tuinontwerp vormt de basis voor uw buitenparadijs.

Wanneer we een tuindesign maken, houden we rekening met de ligging van de tuin, de omgeving, de aansluiting op de woning en het onderhoud. De juiste keuze en plaatsing van planten, bomen en bestrating zorgt voor een tuin waarin u kunt ontspannen, ontdekken en onthaasten van alle drukte. Onze tuinontwerper creëert een plek die perfect aansluit bij uw wensen.

Uw droomtuin op papier

Voordat we aan de slag gaan met het tuinontwerp komen we graag bij u langs om een goed beeld van de huidige situatie te krijgen. Vertel ons uw dromen en wensen met betrekking tot sfeer, materiaalgebruik en hergebruik van eventuele bestaande beplanting of bestrating. Daarna maken we een eerste schets, zodat uw droomtuin langzaam tot leven komt. Zaken als bestrating, beplanting en verlichting nemen we in deze eerste fase al mee.

Een 3D tuinontwerp tot in detail uitgewerkt

Na de eerste schetsen gaan we verder met een gedetailleerd tuinontwerp. We maken een duidelijke plattegrond, met exacte maatvoering. Door de tuin daarnaast in 3D te ontwerpen, creëren we een zeer realistisch beeld. De tuin komt tot leven nog voordat we zijn gestart. U krijgt een duidelijk beeld van de sfeer, doordat u het tuindesign vanuit verschillende hoeken bekijkt. Zo ervaart u de indeling pas echt! Samen bespreken we het ontwerp en passen we deze zo nodig aan. Pas als u helemaal tevreden en enthousiast bent, maken we het plan definitief.

Bezoek onze showtuin

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin of buitenverblijf? Een oplossing die doet verwonderen, een tuin waar u écht trots op bent. Laat uw gegevens achter via het formulier, dan plannen we snel een afspraak.

Maarten Brand
Mede-eigenaar Buitenpracht Hoveniers

Inspiratie nodig?

Een ontwerp waar u van gaat stralen. Een ontwerp waarin alles klopt. De creativiteit van de tuinontwerpers van Buitenpracht vind u terug in onze projecten. Neem een kijkje en laat u inspireren.