Tuinen

Tuinaanleg

Een tuin aanleggen zien wij als een project. Een project, dat gestroomlijnd moet lopen. Een goede planning is daarom essentieel. Door hier vooraf veel aandacht aan te besteden, verloopt de realisatie soepel en ervaar je zo min mogelijk overlast tijdens de aanleg. Belangrijke elementen zoals beplanting, bestrating en verlichting denken we samen uit in de ontwerpfase en realiseren we tijdens de aanleg.

Grondvoorbereiding

Een gezonde en vruchtbare bodem vormt de basis van een levendige tuin. Bij een bestaande tuin starten we met het verwijderen van onkruid, stenen en andere zaken die het nieuwe tuinontwerp hinderen. Ook verbeteren we in deze fase de bodemstructuur door compost, meststoffen of andere bodemverbeteraars toe te voegen.

Bestrating

Er moet heel wat grond verplaatst, aangetrild en geëgaliseerd worden om een goede ondergrond voor de bestrating te krijgen. Bij Buitenpracht leggen we alle soorten (sier)bestrating voor paden, terrassen en opritten. De juiste materialen kiezen, zoals natuursteen, hout of beton en deze elementen zorgvuldig aanleggen, is een belangrijk onderdeel van je tuinaanleg. Al tijdens de ontwerpfase geven we je advies over de kleur, het legverband en het onderhoud van je bestrating.

Beplanting

De keuze van beplanting is tot in detail uitgewerkt in het tuinontwerp. We werken met de mooiste planten, bomen en struiken die je tuin laten stralen. Laat je ieder seizoen verrassen door de kleuren uit de natuur. De planten op de juiste plek, plantdiepte en afstand tussen de planten, maakt het plaatje perfect.

Tuinaanleg met houtbouw

Bij Buitenpracht bieden we meer dan alleen de aanleg van je tuin. Van origine zijn wij hoveniers en houtbouwers. Of het nu gaat om een veranda, tuinkamer of gastenverblijf. Wij creëren dat bijzondere plekje in je tuin waar je tot laat in de avond borrelt met vrienden of heerlijk tot jezelf komt.

Tuinverlichting en watervoorziening

Een goede verlichting en watervoorziening zijn onmisbaar in je tuin. Tuinverlichting verbetert de sfeer en functionaliteit van een tuin. Door paden te verlichten en accenten te leggen op bepaalde planten of elementen komt jouw tuin ook in het donker tot leven.

Een goede watervoorziening draagt bij aan de gezondheid van al het groen in je tuin. Denk hierbij aan druppelirrigatie of een sproeisysteem.

Kosten van het aanleggen van je tuin

Naast het feit dat je een perfecte en mooie tuin wilt, moet de aanleg natuurlijk wel betaalbaar blijven. Dat snappen we. Door snel te schakelen en efficiënt te werken houden we de kosten zo laag mogelijk. We informeren vooraf goed naar je wensen en budget en passen hier het ontwerp op aan. Ook met een kleiner budget is een prachtige tuin te realiseren.

Inspiratie nodig?

Een tuin waar je keer op keer iets nieuws ontdekt. Waar je tot jezelf komt. Het ware vakmanschap van Buitenpracht vind je terug in onze projecten. Neem een kijkje en laat je inspireren.